Geocon neemt monitoring opdracht aan voor Scheldetunnel in de Antwerpse Ring

Met trots vertellen wij dat Geocon monitoring aannemer is geworden voor COTU (Combinatie Oosterweeltunnel bestaande uit Besix, Deme, Bam Contractors, Jan de Nul) voor het onderdeel Scheldetunnel.

De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring rond en Antwerpen beter bereikbaar.

Onderdeel hiervan is de nieuwe snelwegtunnel onder de Schelde. Deze verbindt de linkeroever en rechteroever aan de noordkant van de stad.  Zo ontstaat er rond Antwerpen een extra mogelijkheid om de Schelde over te steken, naast de Kennedy- en de Liefkenshoektunnel. Via het nieuwe Oosterweelknooppunt sluit de nieuwe Scheldetunnel aan op de Ring en rij je snel richting Nederland of het zuiden van de stad.

COTU bouwt in opdracht van bouwheer Lantis, beheersmaatschappij van de Vlaamse overheid, de deelopdracht ‘Oosterweelverbinding – Scheldetunnel en Bouwdok’. Dit omvat de realisatie van een bouwdok in Zeebrugge en een afgezonken tunnelconstructie onder de Schelde ter hoogte van Oosterweel (Antwerpen).

De opdracht betreft een geïntegreerd monitoring systeem voor de Cut & Cover toeritten op de linker en rechter oever en de zinktunnel. Dit met als doel het gedrag van de tunnel en ondergrond te registreren tijdens realisatie en beheer. En tegelijkertijd ook een controle van goede uitvoering en ontwerp.

Ons plan van aanpak is als winnend beoordeeld: maatwerk met een robuuste oplossing voor de moeilijke omstandigheden van bouwkuipen en zinkelementen. We leveren niet alleen de ‘hardware’ van monitoring systemen die werken in de grillen van de praktijk en betrouwbaar zijn. Het plan is ook gericht op het beheersen en sturen van alle schakels in de keten.

Wij kijken uit naar deze mooie uitdaging, de complexiteit van het project en vooral de succesvolle samenwerking met alle medewerkers van COTU en Lantis.

 

Wil je weten hoe het maatwerk van Geocon je kan helpen projecten te beheersen?

Carlos Bosma

Projectmanager & Specialist


+31 (0)30 248 6911