Over ons

Ruim 30 jaar een begrip in de wereld van meet- en monitoringstechnieken en positioneringsystemen.

Zoals een piloot blind op de meetgegevens in zijn cockpit moet kunnen vertrouwen, zo zijn aannemers van complexe projecten afhankelijk van monitoring. Moeten er werkzaamheden geïntensiveerd of bijgestuurd worden? Wat kunnen we hieruit leren voor vervolgacties of vervolgprojecten? Juist voor condities die niet of nauwelijks met het blote oog waarneembaar zijn, vormen observaties met sensoren, camera’s en andere meet- en monitoringstechnieken onze onmisbare ‘ogen en oren’. 

Voor betrouwbare metingen, monitoring en data visualisatie is Geocon dé specialist. Met een team van ervaren specialisten werken wij volgens onze eigen unieke methodiek om monitoringsprojecten te ontwerpen, begeleiden, uit te voeren en te analyseren. Ons credo: Maatwerk waar je op kan bouwen!

Zo werken wij
Geocon staat bekend om haar onderscheidend vermogen om efficiënt en doeltreffend metingen uit te voeren en te presenteren tijdens alle fasen van het bouwproces.  Onze focus is niet de levering van een sensorsysteem, wij dragen zorg voor de oplossing. Onze werkmethode is gebaseerd op drie pijlers, welke alle drie nodig zijn om tot een succesvolle oplossing te komen. Deze pijlers zijn:

  • Technologie: affiniteit en kennis in verschillende vakgebieden zoals civiele techniek, hardware, software, ICT, sensortechniek en data algoritmen vormen de basis.
  • Proces: hoe wordt de meetwaarde van de sensor gebruikt? Hoe mobiliseren we mensen en technologie om vraagstukken op te lossen. Werkprocessen zijn nodig om het gewenste doel te bereiken. Het gebruik van data moet afgestemd zijn op de manier van werken in het project.
  • Mensen: intelligentie van de mens is nodig om uiteindelijk de meetgegevens te interpreteren, te valideren om een besluit tot actie te kunnen nemen. Zonder handelen van mensen is een meetwaarde waardeloos.

Certificering
Van de tenderfase tot en met beheer het onderhoud; kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu heeft altijd onze prioriteit. Dat is niet voor niets: de zorg voor milieu en veiligheid raakt immers onze maatschappelijke verantwoordelijkheid én die van onze opdrachtgevers. Geocon is onderdeel van Strukton Immersion Projects en maakt gebruik van de werkprocessen en certificeringen. Wij ontwikkelen onze veiligheidscultuur voortdurend en ondersteunen dit met diverse certificaten en gedragscodes. Onze certificeringen; ISO 9001:2015, ISO 14001: 2015 en ISO 45001:2018 en we werken aan de hand van VCA** 2017/6.0.

Auke Lubach

Projectmanager & Specialist


+31 (0)30 248 6911

Carlos Bosma

Projectmanager & Specialist


+31 (0)30 248 6911

Lees meer

Pagina

Monitoring

Lees meer
Lees meer over Monitoring

Pagina

Positionering

Lees meer
Lees meer over Positionering

Pagina

Ontwerp en Advies

Lees meer
Lees meer over Ontwerp en Advies