Spoormonitoring - PHS Rijswijk Delft

Project informatie

Om meer treinen te kunnen laten rijden tussen Den Haag en Rotterdam, breidt ProRail het huidige spoor uit tussen Rijswijk en Delft Campus (voorheen Station Delft Zuid). In opdracht van ProRail werkt Strukton aan het verdubbelen van het huidige spoor. Daarnaast wordt de spoorbrug op de grens van Rijswijk en Delft vervangen door een brug die geschikt is voor vier sporen. In Rijswijk wordt een onderdoorgang aangelegd ter vervanging van overweg ’t Haantje. Dat is veiliger en zorgt voor een betere doorstroming. Station Delft Campus wordt volledig vernieuwd en omgebouwd tot het eerste energie neutrale station van Nederland.

Continu inzicht en direct handelen bij verandering van de spoorligging. Data is realtime en online beschikbaar.

Specifieke informatie

In opdracht van Strukton Rail monitort Geocon de relatieve spoorligging en geeft inzicht in de mate van blinde vering. Daarnaast wordt er interpretatie en visualisatie gegeven van de meetdata.

De tiltsensoren worden ingezet om de relatieve spoorligging te monitoren.  Door de verkanting en hoogte te berekenen op elke sensorlocatie, kan vervolgens ook het verkantings- en hoogteverschil tussen verschillende sensorposities worden bepaald.

Afstandssensoren worden ingezet om een inzicht te geven in de mate van blinde vering.

Details 

Het totale meetnetwerk bestaat uit:

  • 36 stand-alone tiltsensoren:
    • Toetsing  van de verkantings- en hoogteverschil volgens de OHD (ProRail)
    • Nauwkeurigheid van ± 0.0125 mm – ± 0.0261 mm
    • Meetfrequentie eenmaal per kwartier
  • 4 hoogfrequente afstandsensoren op zonnecellen:
    • Meetbereik van ±80 mm met een nauwkeurigheid van ±0.16 mm
    • Meetfrequentie 100Hz
  • Online portal met realtime datavisualisatie, automatische rapportgeneratie en alarmering

Meer informatie?

Kunnen wij jou assisteren bij een mooi project of heb je interesse in een functie bij ons? Wacht niet langer en neem direct contact met ons op!

Contact